Elektronikkongen Apple fortsætter retræten fra tinderne

Det var ikke så grelt som ventet blandt regnedrengene hos verdens banker, men elektronikgiganten Apple gik stadig markant tilbage i sit tredje kvartal. Det viser selskabets regnskab, der blev offentliggjort sent tirsdag dansk tid.

I de tre måneder, der sluttede med juli, faldt Apples omsætning med 15 procent. Det betyder dog, at Apple stadig kunne notere sig, at have solgt for 42,4 milliarder dollar, 287 milliarder kroner.

Det blev omsat til et resultat på 7,8 milliarder dollar, et dyk på over en fjerdedel.

- Vi er glade for at kunne rapportere et regnskab, der viser en større efterspørgsel og en bedre udvikling, end vi havde forventet ved starten af kvartalet, skriver administrerende direktør Tim Cook i regnskabet.

Selskabet, der cementerede sin rolle som absolut konge af elektronik med lanceringen af iPhonen i 2007, solgte 40,4 millioner af slagsen i kvartalet. En spids flere end ventet af analytikerne, der følger aktien, ifølge Reuters, men stadig et fald på 15 procent.

Salget i Kina styrtede til 8,8 milliarder dollar fra 13,2 milliarder dollar i samme periode 2015. Faktisk var det kun i Japan, at salget steg år til år.

På positivsiden steg omsætningen i divisionen services, der inkluderer appstore, med små 20 procent til seks milliarder dollar.

- Vores services-division voksede, og omsætningen i App Store var den højeste nogensinde, da antallet af installationer og antallet af handlende kunder slog rekord, skriver finansdirektør Luca Maestri i regnskabet.

Det er andet kvartal i streg, at det går ned ad bakke for Apple, hvis aktier da også er faldet små ti procent i 2016.

Selskabet er trods tilbagegangen fortsat et af verdens allerstørste med en markedsværdi på astronomiske 530 milliarder dollar, 3585 milliarder danske kroner, ifølge Bloomberg.

/ritzau/

 

Dagens Gossip