Elever tegnede bryster og kønsdele på væggene - lærerinden Johanna hyldes for hendes geniale svar

15/06/2015 13:58

Kristine Bugbee

Nyheder
Foto: Privat

Mest læste i dag

I stedet for at blive sur over hærværket, som skete på Bjursås Skole i den svenske by Falun, valgte elevernes lærerinde at gribe chancen for at formidle et par vigtige budskaber, skriver Expressen.

- De syntes, at det var temmelig sjovt at tegne kønsdele på skolens vægge. Da jeg så det, tænkte jeg, at jeg ville prøve at løse det på en anden måde. Snarere end at blive vred, ønskede jeg at bruge det som en pædagogiske mulighed, siger lærerinden Johanna Johansson til avisen.

Johansson, som underviser i fagene matematik og naturvidenskab, besluttede sig for at bruge tegningerne til at sætte fokus på nogle vigtige emner.

Læs også: Fik en ‘hjælpende hånd’ i seksualundervisningen: Lærerinde arresteret for sex med elev

- Jeg skrev nogle spørgsmål til billederne. Vi har seksualundervisning i pensum, så jeg stillede spørgsmål om prævention, brystkræft og gav dem lektier for, siger hun.

Da eleverne kom i skole igen havde de blandt andet besvaret spørgsmål om, hvad en mammografi er, hvor klitoris sidder, og hvilken prævention man kan bruge for at undgå seksuelt overførte sygdomme og graviditet. 

Johanna Johansson fortæller, at det var en givende oplevelse for alle parter. Det var med til at aftabuisere sex og relationer, og det gjorde det nemmere for eleverne at lære noget. 

På skolens Facebook-side har lærerindens måde at håndtere situationen på fået masser af positive tilkendegivelser, og billederne er blevet delt vidt og bredt i Sverige. 

Du kan se Johanssons svar på tegningerne i fuld størrelse herunder.

Følg Dagens Helte for flere lignende artikler: