Elever: Vi skal have tid til at dyrke vores interesser

Vi skal have tid til at have et liv uden for skolen.

Sådan siger formand for Danske Skoleelever Miranda Dagsson, efter en undersøgelse har vist, at hver femte forælder har oplevet, at deres børn har været nødt til at springe fra fritidsaktiviteter.

- Man skal have muligheden for at have nogle interesser, man dyrker, og man skulle kunne være sammen med nogle venner uden for skolen, siger hun.

Undersøgelsen har Epinion foretaget for DR Nyheder. I den svarer hver femte forælder, at deres børn har droppet aktiviteter efter skole, fordi de ikke længere kan nå dem. Det skyldes de længere skoledage, som er blevet indført med den nye skolereform.

Reformen er trådt i kraft efter sommerferien. Og den betyder, at eleverne fra børnehaveklassen til 3. klasse skal gå i skole 30 timer om ugen, fra 4. til 6. klasse skal de have undervisning 33 timer, og fra 7. til 9. klasse i 35 timer om ugen.

Hvis børnene vælger den lektiehjælp, som det er blevet pålagt skolerne at tilbyde, fra, kan de dog gå lidt færre timer i skole.

Skolerne har valgt at tilrettelægge skemaet på hver deres måde, og Danske Skoleelever har ikke overblik over, hvor mange elever, som har været nødt til at droppe fritidsaktivitet.

- Det er svært at sige, hvor stort problemet er, det varierer fra skole til skole. Jeg har talt med elever, som sagtens kan nå til spejder, fodbold og hvad de ellers skal nå til. Men det er jo et problem, når hver femte forælder svarer, at børnene ikke har tid, siger formanden.

Hun påpeger dog, at det kun er kort tid, skolerne har haft til at få hverdagen til at fungere med den nye skolereform.

- Der er meget, skolerne skal gøre anderledes. Men jo hurtigere, de får det til at spille, jo bedre, for det er rigtig træls ikke at kunne nå sine fritidsaktiviteter, siger Miranda Dagsson.

/ritzau/

 

Dagens Gossip