Elevformand: Ærgerligt at høreværn er nødvendige

Flere og flere elever bruger høreværn i klasselokalet, så de bedre kan koncentrere sig om skolearbejdet.

Den udvikling bekymrer Danske Skoleelevers formand, Miranda Wernay Dagsson.

- Jeg synes, det er rigtig ærgerligt, at vi er nået til et punkt, hvor elever er nødt til at sidde med et høreværn for at kunne koncentrere sig i undervisningen, siger hun til Ritzau.

Formanden mener, at det i stedet er lærerne, som skal blive klædt bedre på til at håndtere støjproblemer.

- Vi skal have gjort noget ved støjniveauet og forebygge den larm, som opstår, og som gør eleverne ukoncentrerede.

- Jeg synes ikke nødvendigvis, det skal være mere kæft, trit og retning, men lærerne skal være bedre rustet til klasseledelse, så de kan få eleverne til at arbejde med deres opgaver og være koncentreret i timerne, siger Miranda Wernay Dagsson.

Værktøjsvirksomheden Engrospriser ApS har ifølge Politiken oplevet et salgsboom af børnehøreværn og alene i 2013 og 2014 solgt knap 10.000 af dem til både skoler og privat til forældre.

Formanden for Skolelederforeningen, Claus Hjortdal, siger, at høreværn er et godt redskab, for eksempel når nogle elever læser tekster for sig selv, mens andre diskuterer i et gruppearbejde, selv om de arbejder i samme lokale med samme emne.

Danske Skoleelever mener dog ikke, at mere differentieret undervisning i sig selv berettiger til den stigende anvendelse af høreværn.

- I nogle tilfælde kan det helt sikkert være en rigtig god idé at anvende høreværn, men at man gør det, fordi eleverne ikke kan koncentrere sig på grund af for meget larm i klasserne, det er en dårlig undskyldning, siger Miranda Wernay Dagsson.

/ritzau/

 

Dagens Gossip