Elevformand: Mega uncool når mor møder op i skolegården

Når forældre griber til selvtægt og møder op i skolegården for selv at sætte deres børns plageånder på plads, så gør de deres børn en bjørnetjeneste.

Det mener formanden for foreningen Danske Skolelever Miranda Wernay Dagsson.

- Når forældre selv griber ind, fordi deres lille pus er blevet skubbet lidt til, så kan forældrene samtidig være med til at skabe flere konflikter, end de løser, siger hun til Ritzau.

Antallet af sager, hvor forældre griber til selvtægt over for deres børns klassekammerater, er vokset.

Der findes ingen central registrering af omfanget, men tendensen bekræftes af formanden for Skolelederforeningen, Claus Hjortdal, skriver Kristeligt Dagblad.

Miranda Wernay Dagsson mener ikke, at det hjælper barnet, når forældre sniger sig ind i skolegården uden om gårdvagten og antaster andre elever for at beskytte deres eget.

- Det er da "mega uncool" i forhold til kammeraterne, hvis din mor dukker op i skolegården på den måde, siger hun.

Skoleelevernes formand mener, at problemer med mobning skal løses på og i skolen af lærere og elever i samarbejde.

- Mange forældre vil forståeligt nok gerne involvere sig i deres børns skolegang. Men lærerne har jo en anden faglighed og nogle andre instrumenter til at gribe den slags konflikter an, end man har som forælder.

- Det er ikke et problem, forældrene skal forsøge at løse selv, siger hun.

På Hyltebjerg Skole i Vanløse ved København flest børn fra ressourcestærke familier, har man måttet true en mor med forbud mod at komme på skolen efter flere tilfælde af selvtægt.

- De seneste par år har vi haft flere eksempler. Jeg ser det som udtryk for manglende tillid til skolen, men også en tendens til, at forældre bliver mere og mere overbeskyttende i forhold til deres børn, siger skoleleder Kenneth Christoffersen til Kristeligt Dagblad.

/ritzau/

 

Dagens Gossip