Elfsborg jagter sidste chance i Esbjerg

Det er sidste udkald, hvis Elfsborg fortsat skal spille en rolle i Europa League, når holdet torsdag aften møder Esbjerg på Blue Water Arena.

Svenskerne har blot hentet ét point i de første tre opgør, og da Esbjerg har seks, skal man ikke regne længe for at fastslå, at en dansk sejr torsdag vil hægte Elfsborg endegyldigt af før de sidste to puljekampe.

- Det er så absolut vores sidste chance, siger Elfsborg-træner Klas Ingesson.

- Vi har brug for en sejr, og det vil man få at se i kampen, hvor vi - i modsætning til den første kamp mod Esbjerg - ikke vil vente 50 minutter med at komme op i gear, lyder det fra den svenske træner.

Hans mandskab ankom onsdag eftermiddag til Esbjerg og har taget de to danske profiler Kevin Stuhr Ellegaard og Mikkel Beckmann med.

Svenskerne er opsatte på at revanchere 1-2-nederlaget for to uger siden - ikke mindst fordi et nederlag vil betyde, at der venter nogle triste uger forude.

Den svenske liga sluttede nemlig sidste weekend, og der er fem uger, til Elfsborg spiller sin sidste Europa League-kamp mod Standard Liege.

- Det er selvfølgelig en kæmpemotivation, siger Mikkel Beckmann.

- Vi har ikke lyst til at skulle træne i fem uger og kun have to ligegyldige kampe at se frem til. Det er mentalt hårdt, og derfor er det vigtigt, at vi slår Esbjerg.

- Selv hvis vi vinder, bliver det meget svært at komme videre, men så længe der er liv, er der håb. Det er vigtigt at have noget at se frem til, siger den tidligere landsholdsspiller.

Svenskerne udtrykker respekt for Esbjergs aggressive presspil, som de ikke formåede at håndtere i den første kamp.

- Derfor kan det være, at vi kommer til at spille med længere afleveringer. Vi vil gerne spille bolden op, men hvis det ikke kan lade sig gøre, må man sadle om, siger Klas Ingesson.

Kampen mod Esbjerg starter klokken 19 torsdag aften.

/ritzau/

 

Dagens Gossip