Ellers Montreal får tæsk i egen hule

25/04/2015

Den danske ishockeyspiller Lars Eller og hans Montreal Canadiens kan pludselig mærke isen smelte under sig i NHL-slutspillets første runde.

Natten til lørdag tabte Montreal hjemme med 1-5 til rivalerne fra Ottawa i en kamp, som ellers med Montreal-sejr havde sendt gæsterne på sommerferie.

Montreal, der har været et af NHL's bedste hold gennem grundspillet, havde vundet de to holds første tre kampe, men Ottawa reddede livet med en sejr på 1-0 i den fjerde hjemme i Ottawa.

Fredag kunne Montreal så hjemme i Bell Center have afgjort runden, men gæsterne scorede to gange i første periode og en gang i anden uden modsvar fra Lars Eller og holdkammeraterne.

Lars Eller havde til gengæld en stav med i Montreals reduceringsmål af Tom Gilbert kort inde i tredje periode.

Montreal fører nu 3-2 i kampe inden sjette kamp i Ottawa søndag.

Til den kamp skal Montreal helst have fundet en løsning på sit haltende powerplay-spil. Montreal har spillet i overtid i alt 19 gange i de foregående fem kampe mod Ottawa, men har kun scoret én gang.

Efter kampen antydede Ottawa-lejren, at presset nu er skiftet over på Montreal-spillernes skuldre. Det er Lars Eller dog ikke enig i.

- Nej, det mener jeg ikke. Det er stadig dem, som skal vinde for at holde denne serie kørende, siger Lars Eller til NHL's hjemmeside.

Vinderne af ligaens grundspil, New York Rangers, sikrede sig natten til lørdag adgang til anden runde ved at besejre Pittsburgh med 2-1. Rangers vandt serien mod Pittsburgh med 4-1 i kampe.

New York Rangers skal i næste runde møde vinderen af opgøret mellem Washington og Frans Nielsens New York Islanders. Her fører Washington 3-2 inden sjette kamp lørdag.