Elmander går efter DM-guld med Brøndby

Så er han tilbage. Efter otte års fravær er Johan Elmander igen klar til at trække Brøndbys gule trøje over hovedet på en kontrakt, der løber i to år.

Tirsdag klokken 13.30 blev svenskeren klappet ind i Michael Laudrup Lounge på Brøndby Stadion af omkring 250 fans, der havde ventet i spænding på at få den populære spiller tilbage.

De opadvendte mundviger og livlige mobilkameraer fortalte en tydelig historie om, at det ikke er en hvilken som helst spiller, der blev præsenteret. Fansene husker fortsat den brølstærke angriber fra to succesfulde år fra 2004-06, lige inden Brøndby kollapsede sportsligt.

Det var dengang, Brøndby havde Michael Laudrup som træner, mens spillere som Daniel Agger og Thomas Kahlenberg tog afsæt til karrierer i udlandet.

Den i dag 33-årige Johan Elmander er dog ikke kommet for at leve på fortidens bedrifter, herunder mesterskabet og pokaltitlen fra 2005.

- Jeg ved, at Brøndby har haft det svært i nogle år, siger han.

- Men i sidste sæson var det meget bedre, og forhåbentlig kan vi være med til at spille om mesterskabet. Jeg ved godt, at det bliver hårdt, men vi er godt på vej. Forhåbentlig kan vi tage det sidste skridt og komme til at spille Champions League, siger Johan Elmander.

Om mesterskabet allerede kan blive erobret i den kommende sæson, er for tidligt at sige, mener svenskeren.

- Jeg er altid i klubber for at vinde. Om vi kan blive mestre næste år, ved jeg ikke, det må vi se. I første omgang skal jeg træne med holdet. Men jeg er her for at vinde, og forhåbentlig kan vi få en bedre placering end i sidste sæson, siger Johan Elmander.

Brøndby sluttede på fjerdepladsen i sidste sæson, efter at klubben sæsonen forinden balancerede på nedrykningens rand frem til sidste spillerunde.

Johan Elmander spillede 58 ligakampe og scorede 22 mål i sin første periode i Brøndby.

Han blev i 2005 kåret som årets spiller i klubben.

/ritzau/

 

Dagens Gossip