EM-exit: Jan Pytlick græmmer sig over forsvarsspil

17/12/2014 20:57

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Det kvindelige danske håndboldlandshold kollapsede nærmest, da holdet onsdag aften gik glip af muligheden for at gå videre til semifinalerne ved EM i Ungarn og Kroatien.

Efter 22-29-nederlaget til Spanien i Debrecen er landstræner Jan Pytlick meget skuffet.

- Vi tabte på mange parametre. Især på vores forsvarsspil, hvor vi ikke var dygtige nok i mand mod mand-duellerne. Så får man det svært. 15 spanske mål i første halvleg var jo alt for mange, siger Jan Pytlick.

- Jeg synes egentlig, spillerne virkede klar. Men det er rigtig svært at spille mod det spanske hold. Vi hang efter i det meste af kampen, siger han.

I Stine Jørgensens skadefravær hentede han Mette Tranborg ind i truppen. Dermed havde Danmark tre højrebacker med, og Tranborg kom slet ikke i aktion.

Men Pytlick mener ikke, at han skulle have hentet en decideret venstre back ind som afløser for Jørgensen.

- Jeg havde det hold, der skulle til. Havde vi været bedre til at flytte fødderne og bedre til at dække op, så havde vi også klaret det, mener han.

Før EM havde Pytlick en officiel målsætning om medalje. Det ligger fast, at den ikke bliver opfyldt.

- Det her var ikke det, vi havde regnet med. Vi havde håbet at skulle spille med om medaljerne, så det er vi selvfølgelig trætte af. Vi stod med muligheden i dag, men vi greb den ikke, konstaterer Jan Pytlick.

Danmark ender som nummer fire i mellemrundens gruppe 1, fordi Ungarn besejrede Norge med 29-25.

Dermed skal Ungarn møde Frankrig i kampen om femtepladsen.

/ritzau/