EM i svømning: Glæsner er klar til finalen

De danske herresvømmere kæmpede hårdt for at nå videre til finalen i 400 meter fri ved EM på kortbane i Herning.

Mads Glæsner var på forhånd spået de bedste chancer for en medalje, og det lykkedes også for den danske svømmer at gå videre til finalen i tiden 3.43.76 minutter.

Tiden var dog kun den fjerdebedste tid i heat syv, men det var så hurtigt et felt, at Glæsner gik videre i disciplinen i den femtebedste tid samlet set.

Finalepladsen var dog ikke helt problemfri for Mads Glæsner.

- Det gjorde lidt ondt, men det vil en 400 meter altid gøre. Jeg kom i finalen, og det var det, der var vigtigst, siger Mads Glæsner.

Spørgsmål: Er der mere i tanken til finalen i aften?

- Forhåbentlig, lyder det fra Mads Glæsner med et glimt i øjet.

Hverken Frans Johannessen eller Anton Ørskov Ipsen gik derimod videre til finalen. Anton Ørskov Ipsen præsterede fint i sit indledende heat med tiden 3.45.92 minutter, hvilket var personlig rekord. Men det var ikke nok til at nå i finalen.

Hos herrerne i 100 meter bryst gik hverken Emil Klingberg, som endte sidst i sit heat, eller Niklas Hedegaard videre til semifinalerne.

I 200 meter medley var der fire danske kvinder med i det indledende program. Men hverken Julie Aglund Lauridsen, Sidse Kehlet, Julie Leth-Espersen eller Line Jørgensen Bruun svømmede sig videre.

/ritzau/

 

Dagens Gossip