EM-kvalifikation: Pytlick tester kvindernes VM-form

24/10/2013 12:24

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Modstanderne hedder Østrig i aften og Litauen på søndag, når de danske håndboldkvinder skal tage de første skridt mod en plads i EM-slutrunden i Ungarn og Kroatien til næste år.

Kampene er placeret belejligt - kun halvanden måned før VM i Serbien i december. De to opgør skal nemlig bruges til flere ting. Kursen mod EM 2014 skal sættes med to sejre - og VM-formen skal testes i kampe, hvor der er noget på spil.

- Vi glæder os ekstremt meget til de her kval-kampe. Der er mange, der spørger, om det ikke er specielt at spille kampene, når EM først foregår om et år til december, og når VM foregår om ikke så længe.

- Og jo, det er det selvfølgelig, men omvendt giver det os mulighed for at få testet holdet af. Hvor står vi? Hvad mangler vi, når vi kigger frem mod VM? Så der er masser af muligheder for at kigge de ting igennem, siger landstræner Jan Pytlick.

Også spillerne ser kampene som mulighed for både at komme tættere på en EM-billet og forberede sig bedst muligt til den kommende VM-slutrunde.

- Når man står til VM, og det er knald eller fald i en kvartfinale, så er det bare godt at have stået sammen som hold før. Det er altid godt at få spillet nogle kampe, som rent faktisk betyder noget, hvor der er noget på spil.

- Samtidig skal vi huske at gøre det til en leg og hive det lidt ned. Det er godt for os, tror jeg, siger backen Louise Burgaard.

Den tanke kan Camilla Dalby godt sætte sig ind i.

- Hvis vi ikke tager det seriøst, risikerer vi, at vi ikke kommer til næste slutrunde, og det er et skridt tilbage.

- Vi skal til eksamen, og det er okay. Hvis vi vil vinde noget stort, skal vi til eksamen hver gang. Det er en generalprøve til senere, men også vigtigt her og nu, hvor vi skal præstere noget. Det er en god blanding, lyder det fra Dalby.

Hun bliver bakket op af playmaker, Lotte Grigel, som dog advarer imod at tænke for langt ud i fremtiden.

- Det er klart, at vi alle vildt gerne vil med til VM, og man ved, at alt tæller på et landshold, så det er lidt en prøve op til VM.

- Vi skal ind at vinde og blive bedre. Så kommer VM efter, man skal heller ikke begynde at blande det for meget sammen, så bliver man kulret i hovedet og stresset, så det er bedst bare at være fokuseret på opgaven lige nu, siger hun.

Danmark spiller første EM-kvalifikationskamp i Roskilde i aften klokken 21 mod Østrig. Søndag spiller holdet ude mod Litauen.

/ritzau/