EM: Mads Mensah nyder tilliden fra Wilbek

Hans første slutrunde på landsholdet var sidste års VM i Spanien, men dengang blev Mads Mensah Larsen skiftet ud til fordel for Jesper Nøddesbo forud for kvartfinalen, og han måtte således se på, at holdkammeraterne spillede kvart-, semi- og finale.

Hvor han sidste år primært var gardering for Kasper Søndergaard på højre back, bruger landstræner Ulrik Wilbek ham primært på den vante plads som playmaker under det igangværende håndbold-EM på hjemmebane.

Og ikke nok med det.

Mensah er den playmaker, der har fået mest spilletid. Både i alt og i braget mod Spanien fik han flere minutter end både Thomas Mogensen og Bo Spellerberg.

- Det er da dejligt at få spilletid og at blive vist tillid, siger han, men understreger, at han ikke ser den megen spilletid som et udtryk for, at han er Wilbeks foretrukne playmaker.

- Thomas og jeg har startet inde på skift, og vi har et godt samarbejde. Vi har suppleret og hjulpet hinanden, og Bo har været inde. Jeg synes, der er en god rotation, lyder det.

Efter de indledende kampe var han ikke helt tilfreds med egen indsats. Og da Anders Eggert blev skiftet ind, blev han nævnt som en af spillerne i fare for at ryge ud. Men sorteper gik til Jesper Nøddesbo.

Aalborg-spilleren leverede efterfølgende flot mod Spanien, hvilket øger troen på, at han ved denne slutrunde ikke igen skal skiftes ud inden de afgørende kampe.

- Jeg gør mit bedste, og jeg synes, jeg spiller bedre nu end i starten af turneringen. Jeg var godt tilfreds med min indsats mod Spanien.

- Forsvaret var godt, og angrebsspillet fik jeg løst godt, selv om det ikke er min ære alene, men det er jo mig, der skal sætte det op, når jeg er inde, siger han.

I aften gælder det Ungarn. Wilbek kan stadig lave to indskiftninger ved EM, og playmaker Rasmus Lauge er stadig en mulig indskifter. Mensah vil ikke bryde sit hoved med, om han risikerer at ryge ud af truppen, men selvtilliden er større end sidste år.

- Det er klart, at når man har fået så mange minutter og synes, formen er stigende, så giver det da tro på og håb om, at man skal blive i truppen, og at man også har noget at komme med.

- I år spiller jeg også en position, som jeg er mere tryg ved og vant til, siger Mads Mensah Larsen.

Danmark kan i aften spille sig i semifinalen med en sejr over Ungarn.

/ritzau/

 

Dagens Gossip