EM-mesteren Montenegro holder liv i semifinalehåb

16/12/2014

Den forsvarende europamester i kvindehåndbold, Montenegro, håndterede presset tirsdag eftermiddag.

Holdet kunne miste det sidste semifinalehåb ved EM i Ungarn og Kroatien med et nederlag til Holland, hvis Sverige senere tirsdag som ventet slår Slovakiet.

Men Montenegro klarede sin del af jobbet og slog Holland 31-27 i mellemrundekampen.

Dermed ligger holdet i spidsen for mellemrunde 2 med seks point, mens Holland bliver på fem point.

Med en sejr i den sidste mellemrundekamp mod Sverige er Montenegro klar til semifinalen.

Montenegro var en anelse bedre end Holland i første halvleg, som endte med en føring på 15-13.

Men hollænderne har været en positiv overraskelse ved denne slutrunde, hvilket holdet viste prøver på i begyndelsen af anden halvleg, hvor Holland gik fra at være bagud med to til at være foran med to.

Montenegro svarede dog hurtigt tilbage, og slutfasen måtte næsten blive tæt og dramatisk.

Den forsvarende europamester gik til sidste minutter med et forspring på et par mål, og Holland havde ikke koldblodigheden og kvaliteten, da kampen skulle finde sin vinder.

Derfor kunne Montenegro i stedet cementere sejren, der kom til at lyde på fire mål.