EM-tyvstarteren trak sorteper på sprintdistancen

Den plejer mest at ramme de store nationer, reglen om, at der højst kan gå to svømmere fra hvert land videre til semifinalerne.

Men lørdag formiddag var det Danmark og særligt Julie Levisen, der stiftede bekendtskab med paragrafferne, da kvinderne svømmede indledende heat på 50 meter fri.

Levisen - der tyvstartede sin tur på 4x100 meter fri og dermed fik Danmark diskvalificeret - svømmede i den udmærkede tid 25,46 sekunder, som var 15.-hurtigst af alle.

Det ville normalt række til en plads i semifinalen, men da både Jeanette Ottesen og Pernille Blume var hurtigere, trak Levisen nitten.

- Jeg gad rigtig godt svømme igen. Det er pisseærgerligt, at vi er tre, der stiller op, for jeg ville virkeligt gerne i semifinalen.

- Jeg havde håbet på, at en af de to andre var lidt langsomme her til morgen. Men det er fint nok, jeg er den yngste, så jeg må trække mig, siger den 17-årige nordjyde med et smil, som siger, at hendes verden ikke er gået under af den grund.

- I betragtning af, hvordan stævnet ellers er gået, er jeg rigtigt godt tilfreds med min tid. Det var det, jeg kunne præstere, siger Levisen, der kun var otte hundreddele langsommere end sin tilmeldingstid.

Jeanette Ottesen var næsthurtigst af alle med tiden 24,67 sekunder, og Pernille Blume satte med 25,03 sekunder femtehurtigste tid.

Semifinalerne svømmes 17.35 lørdag.

/ritzau/