EM-værterne slider sig til ny sejr i håndboldgyser

Værterne fra Polen har fortsat maksimumpoint ved håndbold-EM, men polakkerne har allerede brugt mange kræfter på at hente fire ventede point i gruppe A.

Søndag aften blev det en 24-23-sejr over Makedonien i en ujævn kamp fyldt med spilstop, hvor polakkerne måtte bæve for sejren til sidste sekund.

1 minut og 20 sekunder før tid førte Polen ellers med tre mål, men spillerne sjuskede i slutfasen, og så fik Makedonien reduceret to gange og fik endda 18 sekunder i angreb til at udligne.

Den sidste afslutning blev dog hængende i de polske parader, og så endte det, som de fleste havde ventet på forhånd.

Men polakkernes ujævne præstation må give anledning til bekymring i værtslandet.

Trods entusiastisk opbakning fra 14.000 fans i Tauron Arena i Krakow havde polakkerne fra start alle tænkelige problemer i offensiven, og end ikke i overtal tænkte polakkerne sig frem til løsninger, der kunne splitte det makedonske forsvar.

Efter 16 minutter havde Polen kun scoret to gange, men så begyndte afleveringerne at ramme den kæmpestore stregspiller Kamil Syprzak, der var sikkerheden selv, og derfra gik det pludselig noget lettere med målscoringen.

Helt ovenpå kom polakkerne dog ikke i første halvleg, hvor veteranmålmanden Slawomir Szmal ikke fik fat i ret meget, og hjemmeholdet skulle være godt tilfreds med kun at være bagud 11-13 ved halvtid.

Men på hårdt slid snarere end inspireret angrebsspil var Polen bedre med efter pausen.

I målet fik Szmal endelig reddet nogle bolde, mens den makedonske storskytte Kirll Lazarov misbrugte to straffekast på vitale tidspunkter, og så kunne polakkerne tage en favoritsejr under tordnende jubel.

Nu er Polen ligesom Frankrig klar til mellemrunden, mens Makedonien og Serbien på tirsdag skal ud i en direkte duel om at overleve i turneringen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip