Embedsmænd forlader styrelse efter Eritrea-sag

De to embedsmænd, som offentligt tog afstand fra den kontroversielle landerapport om Eritrea, vender ikke tilbage til Udlændingestyrelsen.

Dansk Magisterforening meddeler fredag morgen, at der er forhandlet fratrædelsesaftaler på plads for Jens Weise Olesen og Jan Olsen, som begge var ansat i styrelsens landedokumentationskontor.

- Jeg tager hul på min pension lidt tidligere end forventet, forklarer Jens Weise Olesen i en pressemeddelelse fra magisterforeningen.

Fagforbundet oplyser, at begge embedsmænd er fritstillede, men de ønsker ikke at kommentere indholdet af fratrædelsesaftalerne over for Ritzau.

- Det var ikke det, jeg ønskede, men det ville være for svært at vende tilbage til mit arbejde i styrelsen, efter det der er sket. Det vigtigste for mig i denne her sag er, at jeg har bevaret min faglige integritet, og det synes jeg, at jeg har, siger Jens Weise Olesen.

Politiko.dk skriver, at den 63-årige Jens Weise Olesen får løn frem til udgangen af september 2016, mens 43-årige Jan Olsen vil blive betalt til og med maj næste år.

Sidstnævnte har desuden fået bevilget en masteruddannelse på Københavns Universitet.

De to embedsmænd var i efteråret udsendt til Eritrea på en såkaldt fact finding mission for at indsamle oplysninger til brug i behandlingen af asylansøgninger fra borgere i det østafrikanske land, som var voldsomt stigende i antal.

Efter missionen blev de begge sygemeldt, ligesom de modtog skriftlige advarsler, som siden er blevet trukket tilbage.

Samtidig valgte de offentligt at kritisere den rapport, som blev skrevet på baggrund af missionen.

Dansk Magisterforening glæder sig over aftalerne, men forhandlingsdirektør Lotte Spanggaard understreger, at man ikke betragter sagen som afsluttet.

- Ansættelsessagen slutter her, men det er klart, at vi er bekymrede over forholdene i styrelsen efter det pressede forløb, vi har været vidner til. Jeg ser frem til, hvad der kommer ud af ombudsmandens undersøgelser af Eritrea-sagen, siger hun.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip