En 21-årig og 38-årig mand mistede livet under biljagt

Skrevet af admin

27/10/2015

Dagens topnyheder

Politiet har identificeret de to mænd, som mandag mistede livet under flugt fra politiet nær Arden. Det oplyser politikommissær ved Nordjyllands Politi Jens Møller Søgaard tirsdag.

Det drejer sig om to mænd på henholdsvis 21 og 38 år, som politiet kender i forvejen. Politiet identificerede mændene ved hjælp af fingeraftryk, fortæller politikommissæren.

- De er kendt i vores system med fingeraftryk, siger Jens Møller Søgaard, der ikke vil komme nærmere ind på, hvad mændene er kendt for.

Ulykken skete ud for Hobrovej 13 i Arden, og ingen andre køretøjer var involveret. De to mænd kørte i en sort tysk indregistreret Audi i høj fart.

Inden ulykken havde en færdselspatrulje været efter den i cirka 20 minutter, oplyste vicepolitiinspektør Poul Severinsen mandag til Ritzau.

Mandag formiddag blev den sorte, tysk indregistrerede Audi stjålet ved "et røverilignende forhold" i Nørresundby, som det hed i en pressemeddelelse fra Nordjyllands Politi.

- Bilnøglerne er taget fra en person på en adresse i Nørresundby, fortæller Jens Møller Søgaard om episoden.

Røveriet blev meddelt på politiets radioer, og i Støvring opdagede en færdselspatrulje den sorte bil. Derefter blev den stjålne bil eftersat, som det hedder i politisprog.

Mændene i Audien nægtede at stoppe, og ved Arden forulykkede de med fatale følger. Der skete ikke noget med færdselspatruljen.

Bilinspektører blev tilkaldt for at undersøge ulykken nærmere, og i den forbindelse skal blandt andet farten vurderes.

Samtidig er Den Uafhængige Politiklagemyndighed gået ind i sagen, fordi dødsfaldene er sket i forbindelse med færdselspatruljens eftersættelse af den tyske bil.

/ritzau/