En æra er forbi: 5 ting vi husker MSN Messenger for

Undertegnede journalist har ikke selv logget på chatten MSN Messenger i henved otte år. Jeg tror ikke engang, at jeg har haft programmet installeret på min computer, siden jeg i 2007 blev introduceret til Facebook.

Alligevel vækker det vemod, at Microsoft i dag afliver chatprogrammet med den lille grønne mand. Det har dog allerede været lukket i et års tid for os brugere i Europa og USA, men nu er det også slut for brugere i resten af verden.

Læs også: Ekspert-kritik af Facebook: Messenger-app'en udspionerer dig

Forsøger du at downloade programmet i dag, bliver du mødt af en opfordring til i stedet at bruge Skype.

MSN Messenger nåede at blive 15 år gammelt og var i sin storhedstid verdens foretrukne sociale medie. Her chattede vi med vennerne og holdt øje med flirtens net-vaner. 

Personligt giver jeg chatprogrammet, der senere blev omdøbt Windows Live Messenger, æren for, at jeg kunne holde sammen med en langdistancekæreste i knap fire år - uden chatten var det nok blevet ved en engangsforestilling.

Læs også: Dette vil enten få dig til at :D eller :’(

Jeg og formodentligt mange andre vil huske MSN Messenger som stedet:

- Hvor fremmede mennesker med eksotiske navne pludselig ville være venner.

- Hvor man tilbragte timevis for at holde øje med, hvornår personen, man var vild med, loggede på. Når han/hun endelig var online, skyndte man sig at ændre staus til offline - det skulle jo ikke ligne, at man ikke havde et liv!

- Hvor man fandt dybsindige filmcitater til at skrive efter sit profilnavn.

- Hvor profilnavne som Hotgirl89, pippilangstrompe og hottelottepotte var almindelige (ja, sidstnævnte var brugt af undertegnede).

- Hvor sammensætningen af kolon, bindestreg og slutparentes for første gang blev til en smiley - til stor begejstring for brugerne.

Hvad vil du huske Microsofts Messenger for?

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip