En af verdens bedste kokke har skudt sig selv

Den schweiziske kok Bernoit Violier, som stod i spidsen for den toprangerede Restaurant de L'Hotel de Ville i Schweiz, blev søndag fundet død i sit hjem. Han har øjensynligt begået selvmord, siger politiet.

Nyheden om den 44-årige schweizisk-franske berømtheds selvmord kommer, få måneder efter at hans restaurant blev kåret som "verdens bedste restaurant" på en særlig eksklusiv liste.

- Politiet fandt Crissier død søndag, siger politiet, som tilføjer, at han øjensynligt skød sig selv.

En undersøgelse af omstændighederne omkring hans død er indledt.

Violiers restaurant ligger i Crissier, som ligger tæt på den sydvestlige schweiziske by Lausanne.

Restaurant de l'Hotel de Ville, som har tre Michelinstjerner, blev i december kåret på Frankrigs "La Liste" som værende det bedste af verdens 1000 bedste spisesteder.

De 1000 bedste spisesteder er fordelt i 48 lande.

Da Violier fejrede kåringen sagde han: "Det er pragtfuldt. Det er helt exceptionelt for os. Denne placering vil motivere vores hold endnu mere."

Violier overtog styringen af restauranten sammen med sin kone Brigitte i 2012, efter sin mentor Philippe Rochat der var en af de største kokkestjerner i Frankrig. Rochat døde sidste år efter et fald på sin cykel.

Restauranten, som blev åbnet for næsten 40 år siden, har menuer fra omkring 1300 kroner til det dobbelte.

Violier, som blev født i den franske kystby La Rochelle, og hvis familie er vinproducenter, blev kåret som "Årets Kok" i 2013 af den indflydelsesrige Gault & Millau Guide, der blandt gourmeter kun overgås af Michelinguiden.

Han var kendt som en passioneret jæger, og vildt havde en fast plads på hans spisekort sammen med årtidens lokale produkter.

- Mine tanker går til Benoit Violiers familie. Dette er meget nedslående nyheder om en ekstremt talentfuld kok, skriver den prisbelønnede kok Pierre Gagnaire på Twitter.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip