En anholdt for skud mod betjente i Ferguson

15/03/2015 19:56

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Anklagemyndigheden i St. Louis i den amerikanske stat Missouri har rejst sigtelse mod en 20-årig mand for at have skudt og såret to betjente ved en demonstration i byen Ferguson tidligere på ugen.

Det oplyser anklager Robert McCulloh på en pressekonference.

Den anholdte er fra Ferguson-området og havde deltaget i den demonstration, som endte med skyderi.

Den 20-årige menes at have affyret skuddene fra en bil, men det er muligt, at han forsøgte at ramme nogle andre end de to betjente, som blev såret ved episoden, siger anklageren.

McCulloh tilføjer, at den foreløbige efterforskning tyder på, at manden handlede på egen hånd, men at efterforskningen fortsætter for at fastslå, om der er medsammensvorne.

Den sigtede, som blev anholdt tidligere søndag, er tidligere dømt for at være i besiddelse af tyvekoster.

Ifølge Washington Post har politiet også beslaglagt det våben, der menes at være blevet brugt ved skyderiet.

Betjentene blev såret af skud sent onsdag aften ved afslutningen af en i øvrigt fredelig demonstration foran politiets hovedkvarter i Ferguson, som er en forstad til St. Louis.

Demonstrationen var en af mange, efter den ubevæbnede sorte teenager Michael Brown blev dræbt af en hvid politibetjent i august.

Umiddelbart efter skyderiet havde fundet sted onsdag aften, blev adskillige mennesker bragt ind til afhøring, men alle fik senere lov til at forlade politistationen.

/ritzau/Reuters