En død og tysk general såret i angreb i Afghanistan

En tostjernet amerikansk general er død under et angreb på en base tirsdag i Afghanistans hovedstad, Kabul.

Det bekræfter det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon, der videre oplyser, at det var en soldat fra den afghanske sikkerhedsstyrke, der stod bag. Han er nu dræbt.

Desuden er omkring 14 andre, inklusiv en tysk general, blevet såret i angrebet på det britiske officersakademi. Det bekræfter en tysk talsmand fra militæret, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Omkring halvdelen var amerikanere, lyder en vurdering.

Ifølge Ekstra Bladet var den danske sikringsstyrke i Kabul involveret i nedkæmpelsen af en mand i afghansk uniform.

Det oplyser Hærens Operative Kommando til avisen.

- Vores soldater har afgivet skud. Ingen af dem er kommet noget til, siger kaptajn og presseofficer Peder Enggård.

Det britiskledede officersakademi i Kabul, som er angrebet, er formentlig der, danske tropper vil koncentrere deres indsats under operation Enduring Support efter nytår.

Manden i afghansk uniform havde angiveligt åbnet ild mod Nato-officerer, som deltog på et møde på akademiet i Camp Qargha, der ligger vest for Kabul.

Angrebet betragtes som et såkaldt "internt angreb", der er betegnelsen, når en person fra Afghanistans sikkerhedsstyrker vender sig mod NATO-allierede og angriber. I 2013 var der 16 dødsfald i 10 angreb.

Dermed er sådanne angreb blevet sjældnere i Afghanistan.

Taliban-regimet i Afghanistan blev styrtet i efteråret 2001, da vestlige styrker med USA i spidsen hjalp en alliance af krigsherrer og oprørsgrupper til magten i Kabul.

Store vestlige styrker rykkede derefter ind i landet, som siden har været besat af over 150.000 udenlandske soldater.

Nato overlod ved nytår ansvaret for sikkerheden til afghanske styrker, men Natos kampmission i Afghanistan, Isaf, lukker først officielt ned ved årsskiftet til 2015.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip