En er død på højspændt toårsdag i Egypten

En civilperson er dræbt af skud på toårsdagen for militærets afsættelse af den folkevalgte præsident, Mohamed Mursi.

Det skete under en protestdemonstration i hovedstaden Kairo, hvor støtter af den islamistiske præsident var mødt frem for at markere toårsdagen.

Den nu forbudte organisation Det Muslimske Broderskab, som Mursi har en mangeårig baggrund i, siger, at det var indenrigsministeriets sikkerhedsstyrker, der åbnede ild mod demonstranterne.

Det var ikke umiddelbart muligt at få en kommentar fra ministeriet.

Egyptiske sikkerhedskilder bekræfter oplysningen om, at en person er dræbt af skud og to andre såret, men kommer ikke ind på, hvem der affyrede de dræbende skud.

Mohamed Mursi var den første folkevalgte præsident i Egyptens historie. Han nåede at sidde på posten i et år, inden militæret afsatte ham efter store folkelige demonstrationer mod hans styre.

I dag sidder Mursi fængslet og er blevet dømt til døden.

Egyptens myndigheder har slået hårdt ned på Det Muslimske Broderskab, der er blevet stemplet som en terrororganisation af det nye styre under præsident Abdel Fattah al-Sisi.

Mange af broderskabets ledere er i dag fængslet og flere er idømt lange fængselsstraffe eller dødsdomme.

Det nye styre i Egypten anklager organisationen for at stå bag mange af de bombeangreb, der plager Egypten, men broderskabets ledere afviser at stå bag og fastholder, at de fortsætter en fredelig kamp.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip