En hovedpinepille holder dit juletræ frisk og grønt

Kodimagnyler kan spare dig for mere end en hovedpine, når du sveder over gavepapiret og anden juleaften.

En til to brusetabletter kan nemlig være med til at holde juletræet grønt og frisk, lyder tippet fra Haveforeningen.

- Ja, du undrer dig sikkert, men den er god nok. Rødgran, omorika og blågran holder længere på nålene, hvis du plopper en til to brusetabletter i vandet, siger havefagligleder Jesper Corfitzen i en pressemeddelelse.

- Dog skal det være hovedpinepiller, der indeholder acetylsalicylsyre som for eksempel i kodimagnyler. Jeg har selv prøvet tricket, og det virker, fortsætter han.

Fuldkommen som en buket blomster skal juletræet nemlig sættes i vand. Sørg for at tilføre frisk vand i juletræsfoden hver dag, store træer kan fortære et par liter vand i døgnet.

Desuden er det en god idé at købe et træ, der er frisk fældet, eller allerbedst selv at tage i skoven med familien for at fælde årets juletræ, fortæller Jesper Corfitzen.

Nordmannsgran holder længst på nålene, men en rødgran kan sagtens stå inde i små ti dage næsten uden at tabe nålene. Det er en god idé at skære en til to centimeter af stammen, det sikrer, at træet kan trække vand op og holde nålene friske.

Når først træet er kommet indenfor, skal det helst holdes så langt væk fra brændeovne og radiatorer som muligt. Varmestråling udtørrer nemlig træet.

- Hvis du stiller træet på et lille tæppe, er det langt nemmere at indsamle de nåle, der næsten uomtvisteligt vil drysse, og du undgår snavs og harpiks på stuegulvet, lyder det fra Haveselskabet.

Hvis du overholder forholdsreglerne, er du ifølge selskabet sikret et funklende juletræ i år.

/ritzau/

 

Dagens Gossip