En hustrus bekendelser: Sådan er ægteskab i virkeligheden

Sol Stoffregen

425 uger siden

|

18/05/2016

Dagens topnyheder

Du har sikkert nogle ganske bestemte forestillinger om, hvordan det er at være gift. Det er en tilværelse med gaver, kys og kram, konstruktiv dialog, hjemmelavede middage, lange gåture og rejser.

Meeen, der går også hverdag i et ægteskab, ifølge forfatteren og bloggeren Joelle Wisler, der er en gift kvinde og mor. Hendes syn på ægteskab er knap så idyllisk men humoristisk.

Læs også: Mor tror, at far og søn sover, men dette syn møder hende på badeværelset

“Når du er gift eller i et mange årigt forhold må du glemme alle de romantiske film du nogensinde har set og acceptere faktumet, at du binder dig til nogen, der vil kende alle dine fejl og som nogle gange vil pensle dem ud for dig”.

Gennem årene med sin mand, der ikke er typen, der køber gaver men i stedet bruger hver søndag på at lave lækker mad, har Joelle Wisler fundet ud af et par ting om ægteskab.

1. Ægteskab er, når du stopper dig selv fra at sige: “Hvad sagde jeg”, når du virkelig har lyst.
2. Ægteskab er, når “nogen” minder dig om, at du ville føle dig bedre tilpas, hvis du gik ud og dyrkede motion, selvom du er ret sikker på, at du ville føle dig bedre tilpas, hvis du spiste en kage.
3. Ægteskab er den ene nat om året, hvor ungerne sover hos bedsteforældrene, og I kan gøre alt, hvad I vil, og I ender med at bestille fastfood, se Netflix og falde i søvn på sofaen.
4. Ægteskab er at huske historien om, hvordan I mødte hinanden og være pænt dårlig til at fortælle den til familiemiddage eller ude i byen.
5. Ægteskab er at lave kyllingesuppe.
6. Ægteskab er at tage fejl - mange gange - og have en til at fortælle dig om det.
7. Ægteskab er at sidde modvilligt og se en hel dokumentar om guldminedrift uden at spidde dig selv med fjernebetjeningen.
8. Ægteskab er at sige onde ting til hinanden og med det samme håbe, at den anden part kan tilgive dig.
9. Ægteskab er at give slip i alle de forventninger om hvad du tænker, at et ægteskab skal være. Et ægteskab er uperfekt, lugtende og fuld af episoder med tavshed. Men det er også at vide, at nogen er juridisk forpligtiget til at grine af dine jokes og at klø dig steder på ryggen, som du ikke kan nå.

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler: