En kvinde er pure frifundet for dødsbrand

Et enigt nævningeting i Retten i Viborg har frikendt en 54-årig kvinde, der var tiltalt efter en brand i Skive i 2012, som kostede hendes 68-årige kæreste livet.

Anklagemyndigheden ville have kvinden dømt for mordbrand eller kvalificeret brandstiftelse, men retten har ikke fundet beviserne mod kvinden i orden.

- Jeg er enormt glad for, at vores retssystem virker. Det er en rigtig afgørelse. Der er ingen beviser mod hende, og sagen burde aldrig være rejst, siger advokat Malene Wagner, der har forsvaret kvinden.

Det er et enigt nævningeting, der frikender kvinden.

Det var den 25. august, at flammerne stod ud af taget på villaen på Porshøjvej og raserede førstesalen. Røgdykkere fandt den 68-årige mand død på et toilet.

Kæresten, der var på besøg, reddede sig ud af det brændende hus ved at springe ud ad et vindue på førstesalen.

Politiet har fra begyndelsen arbejdet ud fra den teori, at branden i villaen var påsat, og at det var den 54-årige kvinde, der havde sat ild på.

Hun blev anholdt i oktober og sigtet for dødsbrand, men beviserne mod hende var så svage, at politiet ikke kunne få hende varetægtsfængslet.

Men politiet opgav ikke sagen mod hende. I marts i år blev hun på grundlag af nogle nye tekniske beviser i sagen tiltalt for at have forvoldt mandens død ved at sætte ild på huset med brandbare væsker.

Den 54-årige kvinde, der har været på fri fod under hele sagen, har hele tiden nægtet sig skyldig, og det er ikke lykkedes anklagemyndigheden at overbevise retten om hendes skyld.

- Anklageren har ikke bevist, hvem der har påsat branden. Der er ikke noget dna, fingeraftryk, dunke eller andre spor af brandbare væsker, siger Malene Wagner.

/ritzau/

 

Dagens Gossip