En mand anholdt i Maddie-sagen

admin

|

13/10/2013

Dagens topnyheder

Den midaldrende mand skulle komme fra Manchester-området. Han blev meldt til politiet af en advokat tilbage i august.

Den anonyme advokat holdt fest 17. august, hvor manden nærmest pralede af, at han havde mødt Madeleine på en ø i Middelhavet. Både advokaten og politiet holder kortene tæt ind til kroppen, men der skulle angiveligt være noget ved mandens forklaring, der får den til at fremstå langt mere troværdig end de mange andre tips, efterforskerne modtager.

The Mirror har talt med advokaten, der har meldt manden til politiet.

- Jeg vil ikke risikere at kompromittere efterforskningen og eftersøgningen af Madeleine. Hvis hun er i live, men nu forsvinder igen, vil jeg aldrig kunne tilgive mig selv, siger han.

Læs også: FAKTA: Sagen om den forsvundne britiske pige

Anholdelsen sker inden, at britiske BBC mandag aften sender programmet Crimewatch, som indeholder mange nye oplysninger om gåden omkring Madeleine McCann, der forsvandt som treårig i Portugal i 2007.

Forud for programmet har sagen igen været forsidestof i både Storbritannien og mange andre europæiske lande.

Programmet indeholder en ny 25 minutter lang rekonstruktion af pigens forsvinden og interviews med forældrene, Gerry og Kate McCann, som iværksatte en global mediekampagne for at finde deres datter, og som stadig har håbet om, at hun er i live.

Læs også: Tysktalende mænd efterlyses i Maddie-mysteriet

De portugisiske myndigheder lukkede deres efterforskning i 2008, men Londons kriminalpoliti har i de seneste to år gennemgået sagen på ny og indledte deres egen efterforskning i juli i år.

Den nye interesse for sagen i Crimewatch skyldes nye vigtige spor, der er kommet frem ved at analysere mobildata fra telefoner, som blev tændt i dagene omkring Madeleines forsvinden på feriestedet Praia da Luz.

Politiet kan ikke se, hvad der står i tekstbeskeder fra de pågældende telefoner. Men det har en liste med oplysninger om de forskellige opkald, hvor og hvornår de er foretaget, og hvilke numre der er ringet til.

- Ved at sammensætte de nye informationer med andre, kan vi lave et målrettet angreb på disse informationer. Det er som at skrælle lagene af et løg.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Scotland Yard vil appellere til offentligheden om at give informationer om nye mistænkte eller interessante personer. Konstruerede fantomtegninger af to mænd, der menes at have talt tysk, bliver vist i "Crimewatch" samt i Tyskland og Holland.

I alt 442 personer er blevet afhørt over de seneste par år, og britisk politi har 41 personer i kikkerten som interessante eller potentielle mistænkte. 15 er fra Storbritannien.

/ritzau/Dagens.dk/