En mand og hans fætter kendt skyldige i røverier

Tre mænd blev mandag af et nævningeting i Retten i Næstved kendt skyldige i hver deres andel af en stribe brutale røverier mod supermarkeder på Sydsjælland og Midtsjælland i 2012.

Den 29-årige Joachim Andrup blev fundet skyldig i ni røverier, hvoraf der ved de otte blev truet med et skarpladt oversavet jagtgevær.

Manden, der har tilknytning til rockerbanden Bandidos, blev idømt en straf på otte år og tre måneders fængsel, og da han i forvejen havde en dom på ni måneders fængsel, skal han nu tilbringe ni år bag tremmer.

De første fire af røverierne lavede han sammen med sin 22-årige fætter, Daniel Pedersen, der også blev kendt skyldig og blev idømt en straf på tre år og ni måneders fængsel. Da han for nylig fik tre måneder, skal han i fængsel i fire år.

Resten af røverierne blev ifølge anklageskriftet begået sammen med andre mænd - både nogle, som der er sat navn på, og andre, som politiet ikke har fundet.

Anklager Susanne Bluhm er tilfreds med dommen, der langt hen ad vejen fulgte anklagemyndighedens indstillinger.

Røverierne, der fandt sted fra august til oktober 2012, gik ud over supermarkeder i Fakse Ladeplads, Karise, Ørslev i Ringsted, Terslev i Haslev, Klippinge, Store Heddinge, Lellinge i Køge, Rønnede og Stege.

Udbyttet var på mellem 8000 og 85.000 kroner. I alt lykkedes det røverne at true sig til over 325.000 kroner.

Røverierne var meget grove. Ud over at true med det oversavede jagtgevær slog røverne, der hver gang var maskerede, i et tilfælde en butikschef i ansigtet for at få adgang til kontanter.

Hovedmandens bror Nicolai Pedersen på 30 år er blevet kendt skyldig i medvirken til det sidste af røverierne, fordi han havde hjulpet med at opbevare noget tøj og det oversavede jagtgevær.

Våbnet gravede han på et tidspunkt ned på en fodboldbane, efter at pressen var begyndt at omtale røverierne.

På grund af maskeringen har røverne ikke kunnet identificeres ved hjælp af vidneforklaringer eller billeder fra videoovervågning. Derimod har anklagemyndigheden blandt andet fulgt mændenes færden via deres mobiltelefoner.

Hovedmanden ankede på stedet sin dom, fordi han vil frifindes, mens fætteren overvejer, om han vil anke. Broren tog imod dommen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip