En million demonstrerer mod Brasiliens præsident

Tæt ved en million mennesker gik søndag på gaden i flere af Brasiliens byer for at vise deres modstand mod den dårlige økonomi, de stigende boligpriser og korruptionen.

Demonstranterne kræver desuden, at der indledes en rigsretssag mod præsident Dilma Rousseff.

- Gå af, Dilma, gå af PT, råbte demonstranterne med henvisning til præsidentens Arbejderparti (PT), som har været ved magten i 12 år.

Mange brasilianere er stærkt utilfredse med økonomien, den dalende valuta og ikke mindst en omfattende skandale inden for det statslige olieselskab Petrobras.

Angiveligt er der blevet betalt store summer i bestikkelse for lukrative kontrakter. En del af denne bestikkelse skal være havnet i politikeres lommer og deres partiers kasser.

Den offentlige anklager mener, at der er svindlet for knap fire milliarder dollar.

Endnu er ingen dømt i sagen, men nogle af de formodede lovovertrædelser fandt sted, men Dilma Rousseff var bestyrelsesformand i Petrobras.

Præsidenten selv har ikke været en del af den foreløbige efterforskning, men det har blandt andet 13 senatorer og to guvernører, skriver nyhedsbureauet AFP.

Rousseff blev genvalgt for kun fem måneder siden med en snæver margen, men er på det seneste blevet mødt af utilfredse vælgere, når hun har optrådt i offentligheden.

Den største demonstration fandt sted i landets største by, São Paulo, hvor mere end en halv million mennesker var på gaden.

Mange økonomer forventer, at Brasilien ryger ind i en recession i år. Inflationen er på sit højeste niveau i 10 år, og Brasiliens valuta, real, har mistet 22 procent af sin værdi i forhold til dollar.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip