En million evakueret fra cyklon i Indien

Indien har evakueret hundredtusinder af mennesker fra sydøstlige kystområder på grund af cyklonen Hudhud, der ventes at komme ind over området sent søndag.

- Omkring 1,1 million mennesker er evakueret, og myndighederne har evakueringsplaner for over fem millioner på grund cyklonen, skriver The Times of India med henvisning til det statslige katastrofeberedskab.

Cyklonen er på vej mod Orissa og Andhra Pradesh kyststrækningen og ventes at først at slå ind over Visakhapatnam.

I begge delstater er myndighederne i højeste alarmberedskab.

Mange tusinde fiskere i fem distrikter i det nordøstlige Andhra Pradesh er evakueret fra deres hytter og interimistiske boliger til solidt byggede nødhjælpscentre, oplyser embedsmænd.

- Vi er parate til at flytte hundredtusinder, men det hele afhænger af, hvor store regnmængder, der kommer, siger embedsmanden Arvind Kumar.

Cyklonen Hudhud ventes at komme ind over kysten med vindstød på mindst 190 kilometer i timen ifølge de indiske vejrtjenester.

- Realistisk set vil jeg sige, at omkring 150.000 mennesker bliver ramt af uvejret.

I oktober sidste år omkom mindst 18 mennesker i Orissa, og omkring en million måtte forlade deres hjem i en af de største evakueringer i landets historie, efter at cyklonen Phailin ramte landets østkyst.

Indiens østkyst og nabolandet Bangladesh bliver årligt ramt af cykloner i perioden april til november.

I 1999 blev over 8000 dræbt, da en cyklon ramte Orissa.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip