En mors bekendelse: Fem ting, som gode mødre gør, som jeg ikke gør længere

Listen af gøremål en forældre står overfor kan nemt blive utrolig lang og tidskrævende i forsøget på at leve op til at være den gode mor eller far.

Det har den amerikanske forfatter og blogger, Leigh Anderson, indset, og derfor har hun sagt farvel til en række rutiner med sine to børn. Det har ikke været nemt for Leigh Anderson, men det har været nødvendigt, hvis den travle mor skulle nå andet end sine elskede unger. Det skirver hun på bloggen Themid.com.

Læs også: Den forbudte tilståelse: Mor indrømmer, at hun foretrækker sin ene søn mere end den anden

Her er hendes liste over de ting, som gode mødre gør, og som hun også gjorde indtil for ganske nylig, men nu er det slut:

1. Bade børnene hver dag. Børn behøver ikke komme i bad hver dag, kun hvis de er ekstremt beskidte. Det er fint, hvis de kommer i bad to gange om ugen, og så slipper jeg for at skulle kæmpe med at vaske en skrigende tumling og børnehavedreng.

2. Tvinge mine børn til at spise grøntsager. Med min første søn brugte vi en del energi på at få ham til at spise grøntsager, vi havde aftaler om hvor mange bider grøntsager, der udløste dessert osv. Det medførte en del opslidende forhandlinger og diskussioner. Men det er slut nu. Vi har valgt en ny og mere passiv taktik med vores anden søn.

Læs også: 33 grunde til at mødre altid er sen på den

3. Have et helt rent hus. Som mor kan man nemt ende som den evige rengøringskone, der gør rent, vasker og samler vasketøj op efter alle i døgndrift. Men fordi jeg hader at gøre rent, og fordi børn, især drenge, skal lære at rydde op efter sig selv, er jeg begyndt at nedprioritere rengøringen, og i stedet inddrage mine drenge i projektet. De skal selv smide deres tøj i vasketøjskurven, rydde deres legetøj op, hjælpe med at støvsuge og støve af. Vores hus er ikke særligt rent, efter jeg har fralagt mig ansvaret som rengøringskone, men jeg vil hellere have et lidt beskidt hus end at være tjener.

4. Bruge alle weekender sammen med mine børn. Jeg har længe savnet alenetid i mit hjem. Derfor har vi lavet en aftale om en ugentlig dag, hvor halvdelen af dagen er uden børn, arbejde og sure pligter, hvor man kan lave, hvad man vil. Den anden forældre tager børnene ud af huset. Det er herligt.

Læs også: Hjemmegående husmødre har ført mig bag lyset

5. Have en omfattende sengetidsrutine. Man får ørerne tudet fulde om, hvor vigtigt det er med faste rutiner, når børnene skal puttes. Men på kort kan man have fået så mange rutiner, at det bliver et mange timers projekt med bad, massage, oplæsning, sang, musik, dans, placere barnet under et tæppe på en bestemt måde, vanddrikkeri, aftenbøn, tandbørstning, krammere på forskellige måder og 10 andre ting. For at få noget af vores aften igen har jeg valgt at skære alt væk undtagen tandbørstning, aftenbøn og kys.  

 

 

Dagens Gossip