En person tiltalt: Truslerne vælter ind til Yahya Hassan

Skrevet af admin

|

29/11/2013

Dagens topnyheder

Den omdiskuterede unge digter Yahya Hassan er blevet truet på det sociale netværk Facebook i sådan en grad, at det nu har ført til en tiltale.

Således rejser Københavns Vestegns Politi tiltale mod en person for vedkommendes hårde ytringer mod digteren. Ifølge tv2.dk skulle der være tale om en 15-årig dreng.

Der er i alt anmeldt 27 trusler, der alle er fremkommet via Facebook. Seks trusler blev vurderet som så kvalificerede, at der var grundlag for strafferetslig efterforskning - og disse efterforskninger har nu ført til, at der er rejst tiltale for trusler i én sag.

Samtidig er én sag opgivet af Københavns Politi.

Det forventes, at der er yderligere tiltaler på vej i sager, der i øjeblikket efterforskes af Østjyllands Politi, Fyns Politi og Københavns Vestegns Politi.

- I øjeblikket forventer jeg, at anklagemyndigheden vil rejse tiltale i flere af de sager, hvor digteren Yahya Hassan er blevet truet på Facebook.

- Hvert forhold beror dog på en nærmere efterforskning og en konkret vurdering, siger advokaturchef Dorit Borgaard, Advokatur personfarlig kriminalitet, Københavns Politi.

Yahya Hassan rettede den 8. oktober 2013 henvendelse til Københavns Politi, idet han ønskede at anmelde en række trusler, som var blevet fremsat på DR2 Deadlines Facebook-side.

Der blev efterfølgende fremsendt 24 skærmprints af indlæg på den pågældende Facebook-side.

Københavns Politi foretog herefter en indledende juridisk vurdering af indlæggene og vurderede, at tre af dem var en overtrædelse af straffelovens paragraf om trusler mod andres liv, helbred eller velfærd.

Et fjerde indlæg var på nippet til falde ind under samme paragraf, men den endelige vurdering af det afhænger af en nærmere afhøring af blandt andre anmelderen.

Flere af de øvrige indslag blev vurderet til muligvis at være en overtrædelse af straffelovens paragraffer om ærekrænkelse.

Den 10. oktober blev Yahya Hassan afhørt igen. Her medbragte han yderligere tre indlæg fra sin egen Facebook-profil, hvoraf to ligeledes skønnedes at udgøre en overtrædelse af paragraffen om trusler mod andres liv, helbred eller velfærd.

Københavns Politi har på den baggrund oprettet seks konkrete sager om trusler mod digteren og har identificeret mulige mistænkte.

Derudover er fem af sagerne sendt til andre politikredse.

/ritzau/