En tredje gerningsmand fra angreb i Tunis er på fri fod

En tredje gerningsmand, der deltog i det blodige terrorangreb på Bardomuseet i Tunis, er fortsat på fri fod, oplyser Tunesiens præsident Beji Caid Essebsi til franske medier ifølge flere nyhedsbureauer.

- Der var helt bestemt tre. De er blevet identificeret og filmet på overvågningsvideoer, siger Essebsi i et tv-interview i Bardomuseet med Europe 1 radio, iTele og avisen Le Monde.

- De to blev henrettet, og en er på flugt et eller andet sted. Men uanset hvad, så kommer han ikke langt, siger Essebsi og erkender, at der var store huller i sikringen af museet, der er nabo til parlamentet i Tunis.

Mindst 20 personer er blevet tilbageholdt i forbindelse med angrebet, oplyser det tunesiske indenrigsministerium.

Ministeriet har offentliggjort en video, der viser, at to gerningsmænd kortvarigt møder en tredje person inde i museet, inden de bevæger sig i hver deres retning. De to gerningsmænd, der blev dræbt under skudveksling med politiet, er identificeret som tunesere

To gerningsmænd blev skudt og dræbt, da politi og sikkerhedsstyrker onsdag stormede Bardomuseet, hvor gerningsmændene havde taget adskillige udenlandske turister som gidsler.

Ved angrebet blev mindst 21 mennesker dræbt. Hovedparten var turister, og de internationale nyhedsbureauer skriver, at en til tre tunesere var omkommet ved det blodige angreb.

De to bevæbnede mænd, der uden varsel åbnede ild på Bardo-museet ved det værste angreb i landet i mere end et årti, dræbte turister fra blandt andet Spanien, Polen, Storbritannien, Belgien, Frankrig, Japan og Colombia.

Mindst ni af turisterne var passagerer fra krydstogtskibet MSC Spendida, oplyser selskabet, der organiserede krydstogtet.

Angrebet, der varede omkring fire timer, er et alvorligt anslag mod Tunesiens vigtige turistindustri.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip