Endelig dom over Oscar Pistorius ventes fredag

Den sydafrikanske dommer i drabssagen mod eks-atletikstjernen Oscar Pistorius siger, at den anklagede ikke er skyldig i at have dræbt sin kæreste Reeva Steenkamp med overlæg på valentinsdag sidste år.

Retten er hævet til fredag morgen klokken 8.30 dansk tid, hvor dommer Thokozile Masipa vil fortsætte med at læse sin dom over "Blade Runner" op. Hun skal tage stilling til, hvorvidt Oscar Pistorius er skyldig i uagtsomt manddrab

Kort før dommeren hævede retten torsdag, sagde hun, at Pistorius havde handlet "uagtsomt", da han skød Reeva Steenkamp den skæbnesvangre februar-morgen sidste år.

- Under disse omstændigheder står det klart, at hans handling var uagtsom. Den anklagede havde rimelig tid til at reflektere, tænke og beherske sig, siger Thokozile Masipa.

Hvis Pistorius kendes skyldig i groft uagtsomt manddrab, vil han kunne idømmes op til 15 års fængsel.

I den langvarige domsafsigelse torsdag er forsvarets påstande om, at den anklagede var "midlertidigt sindssyg" på gerningstidspunktet, blevet afvist.

Retssagen i Pretoria er ved at blive afsluttet efter 41 dage i retten med tårer, angst og bevægende vidneforklaringer om den tidligere sydafrikanske atletikstjernes skæbne.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip