Endelig dom over Oscar Pistorius ventes fredag

Den tidligere sydafrikanske atletikstjernerne Oscar Pistorius er ikke skyldig i at have dræbt sin kæreste Reeva Steenkamp med overlæg på valentinsdag sidste år.

Det afgjorde dommeren torsdag efter en lang og emotionel retssag, der har haft et publikum langt ud over Sydafrika.

Retten er hævet til fredag morgen klokken 8.30 dansk tid, hvor dommer Thokozile Masipa vil fortsætte med at læse sin dom over "Blade Runner" op. Hun skal tage stilling til, hvorvidt den 27-årige Oscar Pistorius er skyldig i uagtsomt manddrab

Kort før dommeren hævede retten torsdag, sagde hun, at Pistorius havde handlet "uagtsomt", da han skød og ramte Reeva Steenkamp med fire skud den skæbnesvangre februar-morgen sidste år.

- Jeg er af den opfattelse, at den anklagede handlede for hurtigt og anvendte overdreven magt. Det er klart, at denne adfærd var forsømmelig, siger dommeren.

Hvis Pistorius kendes skyldig i groft uagtsomt manddrab, vil han kunne idømmes op til 15 års fængsel.

I den langvarige domsafsigelse torsdag er forsvarets påstande om, at den anklagede var "midlertidigt sindssyg" på gerningstidspunktet, blevet afvist.

Selv om dommeren beskrev Pistorius som et "meget ringe" vidne, der var svær at fastholde på kendsgerninger, så er de indirekte beviser ikke nok til at erklære ham skyldig i overlagt drab.

- Der er bare ikke nok facts til at understøtte den slutning, siger hun.

Retssagen i Pretoria er ved at blive afsluttet efter 41 dage i retten med tårer, angst og bevægende vidneforklaringer om den tidligere sydafrikanske atletikstjerne.

Han var tiltalt for med fuldt overlæg at have skudt og dræbt sin kæreste Reeva Steenkamp. Ifølge anklagemyndigheden skete det i et raserianfald.

Pistorius troede efter eget udsagn, at kæresten var en indbrudstyv, og han affyrede derfor fire dødbringende skud gennem en toiletdør.

/ritzau/Reuters

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip