Endelig sker det: DMI melder om første sommerdag i august

Skrevet af Henrik R

14/08/2023
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det lader til, at vi får den første sommerdag i snart halvanden måned.

Dagens topnyheder

August har indtil videre budt på temperaturer, der har ligget lige under sommerdagsgrensen, men i dag kan det ændre sig. Ifølge DMI kan vi nemlig opleve den første meteorologiske sommerdag i denne måned.

Danmark befinder sig i en svag sydlig luftstrøm, hvilket betyder, at temperaturerne forventes at ligge mellem 18 og 23 grader. Dog er der steder, hvor kviksølvet kan nå op omkring de 25 grader.

For at en dag officielt kan kategoriseres som en meteorologisk sommerdag, skal temperaturen overstige 25,0 grader. Så spørgsmålet er, om vi i dag vil krydse denne magiske grænse og dermed få augusts første sommerdag.

Indtil nu har den højeste temperatur i august ligget på 24,5 grader, så vi er tæt på, men endnu ikke helt der. Det bliver derfor en spændende dag, hvor mange vil holde øje med termometrene for at se, om vi når over den eftertragtede temperatur.

Vejrmæssigt kan vi forvente en dag med en skøn blanding af sol og skyer. Det gode nyhed er, at det forventes at holde tørt i størstedelen af landet, hvilket giver danskerne en god mulighed for at nyde det potentielt sommerlige vejr.

Så det er bare med at finde solbrillerne frem, tage en pause fra hverdagens travlhed og nyde de varme stråler, mens vi venter på at se, om august leverer sin første officielle sommerdag.