Endnu en amerikaner meldes kureret for ebola

En amerikaner, som har været smittet med den ekstremt dødelige sygdom ebola, er torsdag blevet erklæret rask.

Det er den 51-årige læge Richard Sacra, som torsdag er blevet udskrevet fra et amerikansk hospital. Dermed er han den tredje amerikaner, der er blevet kureret for virussen.

Sacra blev smittet i det vestafrikanske land Liberia den 29. august.

- CDC (Center for Smittekontrol og Forebyggelse) har erklæret mig rask og fri for virussen, tak Gud, jeg elsker jer alle, siger en lettet og glad Sacra til pressen efter udskrivelsen.

Efter at være blevet smittet med virussen blev han fløjet til Omaha i Nebraska, hvor han blev behandlet med TKM-Ebola - medicin, som endnu er under udvikling.

Han blev også behandlet med blod fra en anden amerikansk læge, Kent Brantly, som tidligere på året blev rask efter ligeledes at have været syg med ebola.

Hjælpearbejderen Nancy Writebol blev smittet samtidig med Brantly, da de arbejdede sammen på et missionshospital i Liberia. Også hun er kureret for sygdommen på et hospital i sit hjemland.

Da Brantly blev smittet, blev han behandlet med blod fra et barn, som allerede var blevet rask.

Derudover fik Brantly og Writebol en anden slags medicin, som hedder Zmapp. Zmapp er ligesom TKM-Ebola under udvikling. Der findes ingen færdigudviklet og testet kur mod ebola endnu.

Tidligere på måneden sagde sundhedseksperter i Geneve, at behandling med blod fra personer, som er kommet sig over sygdommen, kan bruges til at bekæmpe ebola øjeblikkeligt, mens potentielle vacciner mod sygdommen er ved at blive testet.

Epidemien har bredt sig hastigt i især Liberia, Guinea og Sierra Leone i Vestafrika og har smittet næsten 6300 mennesker i regionen. Ifølge Verdenssundhedsorganisationen, WHO, er næsten halvdelen af dem døde af virussen.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip