Endnu en bjergbestiger er omkommet på Mount Everest

admin

424 uger siden

|

23/05/2016

Dagens topnyheder

En indisk bjergbestiger er død på Mount Everest, og to andre fra hans hold savnes, oplyser organisatorerne af deres ekspedition.

Den 44-årige indiske mand døde af højdesyge.

Antallet af døde på verdens højeste bjerg, der ligger ved grænsen mellem Kina og Nepal, er dermed nået op på fire de seneste fire døgn, mens to savnes.

En australsk bjergbestiger, Marisa Strydom, døde lørdag eftermiddag lokal tid, efter at hun måtte opgive at nå toppen og blev syg på vejen ned.

- Hun følte sig meget svag og drænet for energi, hvilket er tegn på højdesyge, sagde bestyrelsesmedlem Pasang Phurba Sherpa fra Seven Summit Treks i weekenden.

Den 34-årige universitetslektor fra Melbourne var i Nepal sammen med sin mand for at bestige det 8848 meter høje bjerg.

Heller ikke den 35-årige hollænder Eric Arnold slap levende fra mødet med Everest. Han døde sent fredag af højdesyge i Camp 4. Forinden havde han nået toppen på det berømte bjerg.

Desuden er en 25-årig sherpa død. Han styrtede torsdag 2000 meter ned fra Mount Lhotse, verdens fjerdehøjeste bjerg. Han faldt, da han var ved at sikre en rute.

Over 200 bjergbestigere er døde på Mount Everest, siden bjerget blevet besteget første gang i 1953.

De seneste dages dødsfald har fået erfarne bjergbestigere til at stille spørgsmål om sikkerheden hos en del af de selskaber, der står for at organisere ekspeditionerne.

Omkring 330 klatrere har i år besteget Mount Everest.

Højdesyge skyldes typisk, at kroppen igennem længere tid har befundet sig i højder, hvor mængden af ilt er meget mindre end ved havoverfladen.

På toppen af Mount Everest er ilttrykket kun cirka en tredjedel af, hvad det er ved jorden.

/ritzau/AFP