Endnu en Bush jagter præsidentposten i USA

Floridas tidligere guvernør, Jeb Bush, vil aktivt undersøge muligheden for at stille op som præsidentkandidat til valget i 2016, oplyser han tirsdag. På den måde bliver han en af de første betydningsfulde Republikanere, der stiller op til valget.

Jeb Bush, der er søn af tidligere præsident George H.W. Bush og bror til tidligere præsident George W. Bush, var guvernør i Florida i perioden fra 1999 til 2007.

- I de kommende måneder håber jeg at komme til at besøge mange af jer og drøfte muligheden for at genskabe løftet om Amerika, skriver Bush i en opdatering på Facebook og tilføjer, at han formelt vil danne en valgkomité i januar.

Jeb Bush har, allerede inden George W. Bush forlod præsidentposten i 2009, været nævnt med jævne mellemrum som en muligt bud på en præsidentkandidat. Men han har ikke tidligere stillet op som kandidat til at residere i Det Hvide Hus.

Bushs meddelelse har øjeblikkelig placeret ham i amerikanske meningsmålinger tæt på toppen af det sandsynlige felt af republikanske præsidentkandidater.

Men Bush møder modstand fra konservative for sine holdninger til reformer på indvandrerområdet og på uddannelsespolitikken. Han har støttet indvandreres retsstilling, men ikke et fuldt statsborgerskab for indvandrere uden papirer, ligesom han støtter en omdiskuteret uddannelsesplan.

En meningsmåling, foretaget af Reuters/Ipsos sidst i oktober, blandt vælgere i den indflydelsesrige delstat Iowa, viste, at Bush holdt fjerdepladsen efter Mitt Romney, der blev nomineret i 2012, Paul Ryan, der er repræsentant for Wisconsin, og New Jerseys guvernør Chris Christie.

Indtil videre har Jeb Bush i modsætning til nogle af sine mulige modstandere ikke været aktiv i forhold til at skaffe sig donorer eller kampagnemedarbejdere. Bush siger, at han i løbet af januar vil offentliggøre en elektronisk bog og en guldgrube af e-mails fra sin tid i Floridas guvernørs residens.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip