Endnu en politidirektør undersøges for koncertgaver

Endnu en politidirektør er kommet i Rigspolitiets søgelys for at have taget imod gratis billetter til koncerter med verdensstjerner som Lady Gaga eller en musical om Peter Pan.

Politidirektør Jens Kaasgaard fra Midt- og Vestjyllands Politi er ifølge en aktindsigt foretaget af Metroxpress en flittig gæst i Messecenter Herning, hvor han 15 gange siden 2010 har takket ja til et arrangement i messecentret med en ledsager.

Han har hovedsageligt taget sin kone med, viser aktindsigten.

Men de gratis billetter er problematiske, hvis koncerterne ikke er arbejdsrelaterede, vurderer juraprofessor Steen Rønsholdt fra Københavns Universitet.

- Som udgangspunkt kan man ikke modtage gaver overhovedet, når man sidder i offentlig forvaltning, siger han til Metroxpress.

Er det gaver fra nogen, der har brug for polititilladelser - som for eksempel Messecenter Herning - er det ifølge Steen Rønsholdt "helt kritisabelt".

Sagen har også fået Rigspolitiet til at reagere.

- Der findes statslige regler, der regulerer området, og Rigspolitiet ser nu på, om sagen ligger inden for disse, lyder det ifølge Metroxpress.

Jens Kaasgaard har takket nej til nogle arrangementer, hvilket er interessant, hvis han ikke kan redegøre for, hvorfor han har valgt til og fra, siger juraprofessor Søren H. Mørup fra Aarhus Universitet.

- Så kan man få mistanke om, at det afgørende har været, om han personligt er interesseret Depeche Mode - og ikke at han skulle repræsentere sit embede, siger han til Metroxpress.

Jens Kaasgaard ønsker ikke at lade sig interviewe, men politikredsens sekretariatschef, Per Kiel Lauritsen, oplyser, at politidirektøren har deltaget i arrangementer af repræsentativ karakter, så "direktøren har været på arbejde."

I slutningen af april skrev Metroxpress om, at Jørgen Illum, politidirektør ved Østjyllands Politi, ved flere lejligheder ligeledes taget imod gratis billetter.

Her drejede det sig om premiereforestillinger med ledsager i Aarhus Teater.

Tilbage i 2010 fik Ilum også kritik for at have taget imod teaterbilletter, og mindst fem gange siden har han ifølge avisen gjort det samme. Senest 31. januar i år, hvor han var til premieren på Henrik Ibsens "Hedda Gabler".

Også Jørgen Illums sag ser Rigspolitiet nærmere på.

/ritzau/

 

Dagens Gossip