Endnu en remis: Carlsen er få træk fra VM-titlen

Den norske skakspiller Magnus Carlsen er nu blot få træk fra at vinde titlen som verdensmester i skak igen, efter at han fredag indgik endnu et remis mod indiske Viswanathan Anand.

Efter tiende parti har den 23-årige nordmand 5,5 point mod eksverdensmesterens 4,5. Efter 32 træk rakte inderen hånden frem og tilbød remis, som den unge verdensmester ikke var længe om at acceptere.

- Det er en meget stressende situation, men det er mere favorabelt at føre. Det er ikke den værste situation at være i, siger han på det efterfølgende pressemøde.

VM-kampen spilles over 12 partier, eller indtil en af spillerne er noteret for 6,5 point.

Og nu synes titlen indenfor rækkevidde for Magnus Carlsen, da han blot er et point fra at kunne kalde sig verdensmester.

Dermed ligger presset på inderen forud for næste kamp søndag.

- Man bliver bare nødt til at blive ved med at prøve. I dag var en intens kamp, han forsvarede godt. Vi får at se, siger Viswanathan Anand, der indledte kampen med hvide brikker.

Lørdag er der hviledag, og vinder Carlsen kampen søndag, kan han kalde sig verdensmester. Vinder Anand kampen eller ender den med et nyt remis, skal de to spille sidste kamp på tirsdag.

I tilfælde af stillingen 6-6 findes verdensmesteren i en omkamp i hurtigskak.

Carlsen er i forvejen regerende verdensmester i skak efter at have vundet titlen mod netop Viswanathan Anand, der dengang var verdensmester, i november 2013.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip