Endnu en sundhedsarbejder i Texas er ramt af ebola

Endnu en sundhedsarbejder i Texas er testet positiv for ebola, oplyser myndighederne i den amerikanske delstat, efter at sygeplejersker har kritiseret hospital for manglende sikkerhed.

- Sundhedsarbejderen, der fik feber tirsdag, er blevet isoleret, oplyser delstatens sundhedsmyndigheder i en erklæring.

- Repræsentanter for sundhedsmyndighederne har interviewet den seneste patient for at få klarlagt alle de kontakter, personen har haft, og dermed de potentielle smitteveje. Alle, der har været i berøring med vedkommende, vil blive overvåget, hedder det.

Nyheden om endnu en smittet kommer få dage efter, at den 26-årige sygeplejerske Nina Pham fik konstateret ebola som den første person, der er blevet smittet med sygdommen i USA.

Hun blev diagnosticeret med ebola på hospitalet i Dallas, hvor en liberisk ebola-patient døde onsdag i sidste uge.

Patienten, Thomas Eric Duncan, var blevet smittet i sit hjemland, men rejste til USA, inden sygdommen brød ud. I slutningen af september blev ebola-diagnosen stillet. Han døde af sygdommen onsdag i sidste uge.

De sygeplejersker, der passede ham, arbejdede i flere dage uden den rigtige beskyttelse og fik konstant besked på at ændre sikkerhedsrutinerne, lyder kritikken fra den største fagforening for sygeplejersker i USA.

Mindst 76 ansatte er potentielt set i fare for at være blevet smittet af Duncan. De bliver alle overvåget dagligt for tegn på sygdommen. Pham, der fik sin diagnose søndag, meldes nu ifølge Washington Post i bedring.

Hun havde kontakt med en enkelt person, da hun havde fået symptomer.

Ebola-virusset smitter kun, når en person er blevet syg af det.

Verdenssundhedsorganisationen WHO sagde tirsdag, at antallet af dødsfald under ebola-udbruddet er steget til 4447 ud af i alt 8914 smittede.

Men antallet af ebola-smittede ser ud til at aftage i styrke i de værst berørte områder i Vestafrika, siger WHO.

- Der er blevet konstateret færre tilfælde af ebola i Vestafrika i de seneste uger, sagde WHO tirsdag.

Ebola-udbruddet i Vestafrika er det værste i historien, siden sygdommen blev opdaget i 1976.

/ritzau/Reuters