Endnu en teenager skudt af politibetjent i USA

En politimand, der ikke var i tjeneste, har skudt og dræbt en 18-årig mand, der ifølge politiet affyrede skud mod betjenten i byen St. Louis i den amerikanske delstat Missouri.

En kusine til den 18-årige mand hævder imidlertid, at hendes fætter var ubevæbnet.

- Han havde en sandwich i sin hånd, og de troede, at det var en pistol. Det er Michael Brown om igen, siger den 23-årige Teyonna Myers til St. Louis Post-Dispatch med henvisning til drabet på den 18-årige teenager, der blev skuddræbt af en politimand i byen Ferguson, der er en forstad til netop St. Louis.

Ifølge en talskvinde fra politiet i St. Louis var den 32-årige politibetjent iført uniform, mens han var på arbejde for et sikkerhedsselskab. Han forsøgte at stoppe en mistænkt, der flygtede til fods, lyder det fra politiet.

Den 18-årige sorte mand vendte sig herefter om og affyrede skud mod betjenten, der skød tilbage og sårede manden dødeligt.

Den hvide betjent slap uskadt, og en pistol blev fundet på stedet, siger politiet.

Hændelsen får raceuroen i St. Louis til at blusse op på ny. Omkring 200 demonstranter gik efter skudepisoden på gaden i protest, hvor de blandt andet sparkede til to politibiler og råbte slagord.

I august blev den 18-årige Michael Brown ifølge politiet skudt efter en tvist om et skydevåben, men omstændighederne er uklare. Ifølge øjenvidner var Brown ubevæbnet og havde hænderne over hovedet, da han blev skudt og dræbt.

I sidste måned offentliggjorde politichefen i Ferguson, Tom Jackson, en videooptagelse, hvori han sendte en undskyldning til Michael Browns forældre for deres søns død.

Undskyldningen er ikke blevet vel modtaget og har ført til nye demonstrationer med krav om politichefens afsked. Det er endnu ikke sket, og der er heller ikke rejst sigtelse mod den hvide politibetjent, der skød Michael Brown.

Det amerikanske justitsministerium har besluttet at indlede en undersøgelse af den lokale politistyrke.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip