Endnu en toprestaurant dropper foie gras

Skrevet af Ann Katrine Warren

|

23/11/2013

Dagens topnyheder

Det er Michelinrestauranten Kokkeriet i København, som også har valgt at ændre på menukortet. Fremover vil man ikke kunne få serveret foie gras.

Beslutningen om at fjerne gåseleveren kommer, efter det i denne uge kom frem, hvordan ænder og gås blev mishandlet og tvangsfordret hos en fransk producent. Sagen fri dyrevelfærdsorganisationer og forbrugere til at kritisere restauranter, som serverede retten.

LÆS OGSÅ: Thomas Rode forlader Kong Hans Kælder

- Farvel søde foie gras! Foie gras fra fjerkræ som ænder og gæs kan produceres på mange måder, men selv om vi aldrig har benyttet den omtalte producent, tager vi alligevel konsekvensen. Vi vil ikke tage nogle chancer, når vi ikke kan være sikre på, hvilke porduktionsmetoder der bliver brugt. Derfor vil der fra i dag af ikke blive serveret foie gras i Kokkeriet, skriver restauranten på sin Facebook-side.

Stjernekokken på Kong Hans Kælder, Thomas Rode, blev kritiseret for at benytte den franske producenten, lige som resten af Løgismose-koncernen som ejer restauranten. Her har man også valgt helt at droppe delikatessen fremover. 

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med