Endnu fire danskere er smittet med listeria

Antallet af smittede med listeria-bakterien fortsætter med at stige. Statens Serum Institut oplyser fredag, at yderligere fire mennesker er fundet smittet med bakterien. Dermed er antallet af smittede nu oppe på 28, heraf er de 13 døde som følge af smitten.

Statens Serum Institut oplyser, at de fire nye tilfælde kan føres tilbage til præcis den bakterie, der er sporet tilbage til kødpålæg, der blev trukket tilbage i sidste uge. Udbruddet stammer fra fødevarevirksomheden Jørn A. Rullepølser.

LÆS OGSÅ: Mistanke om listeria: Tulip trækker pålæg tilbage

- Det er forventeligt, at vi stadig ser nye listeriatilfælde, for der går noget tid, fra man bliver smittet, til man bliver syg med listeria. De fire nye patienter er alle en del af udbruddet og er alle smittet, før tilbagetrækningen af kødpålæg, siger Steen Ethelberg, Statens Serum Institut.

Statens Serum Institut får løbende information om flere listeriatilfælde, ligesom nye prøver sendes til afklaring om, hvor de stammer fra. Det forventes, at der vil være nye resultater midt i næste uge.

Ud over det aktuelle udbrud er der i 2014 cirka 30 tilfælde af listeria, som ikke er relateret til det aktuelle udbrud, og hvor bakteriernes DNA-profiler adskiller sig væsentligt fra udbrudsstammen.

/ritzau/