Endnu fire smittede med listeria fra pålæg

Endnu fire er bekræftet smittet med listeria fra kødpålæg fra virksomheden Jørn A. Rullepølser. Dermed er tallet af smittede oppe på 24, oplyser Statens Serum Institut.

Statens Serum Institut har mandag færdiganalyseret prøver fra yderligere fire listeriasmittede, som alle viste sig at være del af det igangværende udbrud.

Alle fire patienter er smittet med bakterier af udbrudsstammen, så antallet af kendte listeriasmittede i udbruddet er oppe på 24.

Statens Serum Institut undersøger i øjeblikket yderligere tre prøver fra listeriapatienter for at se, om også de er del af udbruddet.

Selv om virksomheden er lukket, og mistænkte produkter er trukket tilbage fra markedet, må det forventes, at der kan komme yderligere tilfælde af listeriasmittede de kommende uger, da der kan gå flere uger fra man spiser inficeret kød, og indtil man bliver syg.

Ud over det aktuelle udbrud er der i 2014 30 tilfælde af listeria, som ikke er relateret til det aktuelle udbrud, og hvor bakteriernes DNA-profiler adskiller sig væsentligt fra udbrudsstammen.

/ritzau/