Endnu uvist om Siemens-fyringer rammer danske job

Den tyske industrigigant Siemens vil i den kommende tid sætte hoveder på, hvor der skal skæres tusindvis af stillinger i koncernen, og det er endnu uvist, om fyringerne vil ramme de ansatte i Danmark.

I koncernens tyske hovedkvarter vil man ikke kommentere, om der skal fyres danske ansatte i forbindelse med "reorganiseringen" af Siemens, som skal skære 4500 stillinger væk i denne omgang.

- Jeg kan ikke gå i detaljer omkring de enkelte lande, men de foranstaltninger, vi nu har truffet, påvirker flere forretningsområder og lande, siger Michael Friedrich, talsmand for Siemens.

- Som vi har meldt ud, så gælder 4500 stillinger på verdensplan, og 2200 af de stillinger er i Tyskland. Så det vil selvfølgelig sige, at mere end halvdelen af stillingerne skal findes uden for Tyskland, tilføjer han.

Siemens har ifølge selskabets hjemmeside omkring 7800 ansatte i Danmark, hvor industrikoncernen primært producerer vindmøller.

Ifølge Michael Friedrich går Siemens nu i gang med at informere koncernens medarbejdere om nedskæringerne og indlede forhandlinger med medarbejdernes repræsentanter.

Og før den proces er kommet i gang, vil Siemens ikke oplyse yderligere om fyringerne.

- Vi vil gerne have rene linjer og gøre det her korrekt. Så vi skal tale med medarbejderne og deres repræsentanter, før vi offentliggør noget. Først når medarbejderne er informeret, kan vi gå ud med flere detaljer, siger Michael Friedrich.

Den tyske industrigigant offentliggjorde torsdag, at yderligere 4500 ansatte skal fyres. De kommer oven i en fyringsrunde på 7800 stillinger, som blev offentliggjort i februar.

I februar ville Siemens heller ikke kommentere, hvorvidt der kan blive tale om stillingsnedlæggelser i Danmark.

Siemens vil med nedskæringerne spare omkring en milliard euro - svarende til omkring 7,5 milliarder kroner, oplyser Siemens i en pressemeddelelse.

Siemens har i alt 370.000 ansatte i cirka 190 lande.

/ritzau/

 

Dagens Gossip