Energiselskaber: Godt vi slipper for dobbeltbeskatning

Det er godt, at regeringen vil afskaffe dobbeltreguleringen af CO2 i fjernvarmesektoren.

Sådan lyder det fra Dansk Energis administrerende direktør, Lars Aagaard, efter regeringen har fremlagt første omgang af dens vækstinitiativer.

- Det er positivt, at man letter varmekunderne for en dobbeltbeskatning, der ikke giver mening, når vores el- og varme bliver grønnere i høj hast, siger han.

I dag er fjernvarmesektoren underlagt en dobbeltregulering.

CO2-udledninger i Danmark er som udgangspunkt reguleret ved enten EU's kvotesystem eller nationale CO2-afgifter. Fossile brændsler, der bliver brugt til at fremstille fjernvarme på kvoteomfattede værker, er derimod ramt af begge afgifter.

Den dobbelte beskatning har resulteret i, at varmeregningen for de ramte virksomheder er "unødvendig dyr", som regeringen skriver i sit udspil med de første vækstinitiativer.

Ifølge regeringen vil afskaffelsen af den nuværende dobbeltregulering føre til lavere produktionsomkostninger for virksomhederne og samtidig bidrage til en bedre udnyttelse af ressourcerne i virksomhederne.

Hos Dansk Energi ser man regeringens bebudede afskaffelse som en tegn på, at energisektoren lever op til regeringens grønne ambitioner, forklarer Lars Aagaard.

- Nu er det tredje vækstpakke, hvor regeringen lemper energiafgifter, og det er et tegn på, at energisektoren løfter de grønne ambitioner, og at energiafgifterne ikke i samme grad er velbegrundede længere, siger han.

Afskaffelsen af dobbeltreguleringen skal afklares i forhold til EU-retten, og den skal derfor ske gradvist fra 2018 frem mod 2020.

/ritzau/

 

Dagens Gossip