Enevoldsen sikrer AaB ny Europa League-triumf

27/11/2014

AaB er kommet meget tættere på avancement i Europa League, efter at nordjyderne torsdag aften hentede sin tredje hjemmesejr af tre mulige i gruppespillet, da Steaua Bukarest blev besejret med 1-0.

Det er endnu et sublimt resultat på den arena, hvor AaB de senere år har nedlagt en række internationale modstandere og blev hentet mod et Steaua-hold, der som ventet viste sig som et klassehold med stor offensiv styrke.

Thomas Enevoldsen scorede kampens eneste mål 18 minutter før tid, da en af AaB's bedste, Kasper Risgård, fandt sin holdkammerat med en præcis løftet aflevering ind i feltet.

Enevoldsen tog bolden roligt ned og satte den sikkert i nettet akkompagneret af et eksplosivt jubelbrøl på Aalborg Stadion. Træner Kent Nielsen var sikkert godt tilfreds med, at han ikke nåede at hive Enevoldsen ud, som han ellers havde gjort klar til.

Scoringen fik Steaua-træner Constantin Galca til at rive sig i håret, og det var ikke svært at forstå hans frustration efter at have set sit hold skabe klart flest målchancer.

Med nederlaget er hans hold i store problemer, fordi Steaua nu er afhængig af et AaB-kiks i Portugal mod Rio Ave i den sidste kamp for at have en chance for at gå videre.

Til gengæld har AaB det hele i egne hænder og er med en sejr 11. december klar til knockoutkampene efter jul.

Kent Nielsens tropper vidste på forhånd, at der skulle en sejr til for, at avancementet fortsat skulle være realistisk, men holdet var især før pausen i alvorlige vanskeligheder.

Gæsterne viste, at de havde fundet et farligt våben mod aalborgenserne i den berømte 6-0-kamp i Bukarest for to måneder siden.

Ikke for mange broderier på midten, men i stedet hurtige, sylespidse stikninger op mod den farlige centerforward Claudiu Keseru eller en af de offensive kanter.

Målmand Nicolai Larsen måtte flere gange redde i højeste nød, og Kenneth Emil Petersen og Rasmus Thelander kastede sig desperat rundt i eget felt i slutminutterne for at bjærge 0-0 hjem til pausen.

Paradoksalt nok var danskernes eneste skudforsøg i første halvleg måske halvlegens allerstørste chance, da Andreas Bruhn pludselig fik bolden serveret af en rumænsk fod midt i straffesparksfeltet, men den unge kantspiller afsluttede lige på Steauas målmand.

Det blev mere jævnt efter pausen, hvor AaB var bedre indstillet på modstanderne, og de danske mestre blev mere og mere farlige, som kampen skred frem.

Steaua pressede alvorligt på til sidst, men Enevoldsens scoring blev kampens eneste, og nu er der lagt op til en gyser i Portugal om to uger.