Enevoldsen tror på succes: Misvisende AaB-start i EL

De danske mestre fra AaB er ifølge Thomas Enevoldsen gode nok til at spille sig videre fra gruppespillet i Europa League.

Flere er måske begyndt at tvivle efter 0-6-nederlaget for to uger siden mod Steaua Bukarest i Rumænien, hvor nordjyderne lukkede fem mål ind på et kvarter efter målmand Nicolai Larsens udvisning.

Torsdag aften venter den næste europæiske opgave, når Rio Ave fra Portugal kommer på besøg i Aalborg.

- Jeg synes bestemt, at vi er gode nok til at kæmpe med om at komme videre fra gruppen.

- Hvis man tager de første 55 minutter i Bukarest og ser lidt bort fra vores kollaps dernede, så synes jeg faktisk, at vi spillede på et højt niveau. Vi var bedre end Steaua, siger Thomas Enevoldsen.

- Det ville ikke have været for meget, hvis vi havde ført 2-0 eller 3-0, men vi var ikke skarpe nok, og så endte det 0-6, hvilket var helt misvisende, siger han.

Offensivspilleren mener, at torsdagens kamp mod de portugisiske pokalsølvvindere er en god mulighed for at tage et skridt fremad.

- Vi har brug for en succesoplevelse. Det er et stykke tid siden, at vi har vundet, og der har været nogle sløje præstationer på det seneste. Vi har ikke rigtigt for at få gang i vores offensive kombinationer.

- Det er der god mulighed for mod Rio Ave. Det er også en kamp, vi skal vinde. Vi har sat os selv lidt under pres ved at tabe den første. Vi skal vinde - især de her hjemmekampe i gruppespillet, siger Enevoldsen.

Forud for kollapset mod Steaua Bukarest tabte nordjyderne 0-4 på Cypern til Apoel FC i Champions League-playoff.

Thomas Enevoldsen mener ikke, at der er de store fællestræk ved de to nederlag.

- På Cypern var vi ikke gode nok, og det var fair nok, at de andre vandt.

- I Bukarest burde vi have vundet. Jeg ved, at det er store ord, når man taber 0-6, men det var den følelse, vi havde efter kampen, siger han.

De kommende modstandere fra Rio Ave tabte det første opgør i Europa League på hjemmebane med 0-3 til Dynamo Kiev, der sammen med Steaua Bukarest topper AaB's gruppe.

Torsdagens opgør i Aalborg fløjtes i gang klokken 19.00.

/ritzau/

 

Dagens Gossip