Engell: Carl Holsts ministerpost er ikke i fare

Skrevet af admin

17/09/2015

Dagens topnyheder

Trods tung beskydning fra omgivelserne mod forsvarsminister Carl Holst (V) i den såkaldte spindoktor-sag, behøver ministeren ikke frygte for sin plads i ministerstolen.

Det vurderer politisk kommentator Hans Engell, der mener, at Holst har en høj stjerne hos statsminister Lars Løkke Rasmussen.

- Jeg tror, at han (Løkke, red.) vil gøre rigtig meget for, at den her sag ikke skal føre til Holsts afgang, siger Hans Engell til Ritzau.

Ifølge Hans Engell kan Carl Holst dog ikke føle sig 100 procent sikker.

- Det kan dog ske, hvis én af to ting sker. Enten hvis Dansk Folkeparti trækker tæppet væk under ham, eller hvis ministeren selv vælger at forlade posten.

Begge scenarier finder kommentatoren dog ikke sandsynlige.

Historien handler om Carl Holsts nuværende særlige rådgiver, Christian Ingemann, der bistod Holst med politisk rådgivning, da de begge stadig arbejdede i Region Syddanmark.

I første omgang afviste tidligere regionsrådsformand Carl Holst, at Ingemann arbejdede for Holst som andet end kalenderfører og almindelig kommunikativ medarbejder, da Holst var ansat i regionen.

- Holst nye forklaring ændrer jo ikke på, at han har løjet for vælgerne, siger han.

- Det er jo pinligt, at indrømmelserne kun kommer i takt med, at medierne afslører nye ting i den her affære, siger Hans Engell med henvisning til flere mediers skriverier om pressemeddelelser og debatindlæg formuleret af Christian Ingemann.

Region Syddanmark vil ikke selv undersøge sagen nærmere, men har valgt at afvente en uvildig undersøgelse foretaget af det kommunale tilsyn i Statsforvaltningen, der onsdag af egen drift besluttede at gå ind i sagen.

/ritzau/